FashionLab
Video file
Tot en met 1 maart 2020

Voorjaarsvakantie met de kids

Na een bezoek aan het Afrika Museum in de voorjaarsvakantie loop je de deur uit als een fashion expert! Volg de rondleiding door de tentoonstelling Fashion Cities Africa, maak je eigen strik of broche van traditionele waxprint en mix & match jouw unieke outfit. Klaar voor de catwalk? De fotograaf staat al klaar om de dag te vereeuwigen. En de foto krijg je meteen mee! Een middag Afrika Museum zit vol leuke en leerzame activiteiten, van het FashionLab tot een workshop Afrikaanse muziek. Tijdens de voorjaarsvakantie geldt 50% korting op de entree voor kinderen tot 18 jaar!

Tijdens de voorjaarsvakantie is de laatste kans om de tentoonstelling Fashion Cities Africa te zien. In deze vakantieperiode (15 februari – 1 maart) organiseren wij daar weer een programma omheen wat leuk en interessant is voor het hele gezin. Kinderen tot 18 jaar genieten in deze periode 50% korting op de entreeprijs van het museum. Per betalende volwassene (of Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart) kunnen maximaal drie kinderen van de korting gebruik maken.

'' De workshops zijn een goed verlengde van de tentoonstelling. Educatief, maar ook uiterst vermakelijk! '' - Mirjam

In de tentoonstelling Fashion Cities Africa bekijk je de stedelijke modescenes vanuit het perspectief van lokale ontwerpers, stylisten, shophouders, fotografen en bloggers. We zoomen in op vier enorme steden: Johannesburg, Casablanca, Lagos en Nairobi. Zo kom je bijvoorbeeld meer te over het modellabel Maki Oh, dat gedragen wordt door Beyoncé en Michelle Obama en over populaire markten voor tweedehands designerkleding. Maar wist je ook dat het populaire Nederlandse merk Daily Paper zich laat inspireren door Afrikaanse stijlen? Lees hier meer over de tentoonstelling.

Fashionlab | Familieprogramma

Er zijn allerlei manieren om te laten zien wie je bent. Door middel van kleding, muziek en Instagram kun je je identiteit uitdrukken. Samen met de museumdocent ga je de tentoonstelling bekijken. Je ontdekt hoe ontwerpers uit verschillende Afrikaanse landen door middel van mode een boodschap vertellen. Daarna ga je zelf aan de slag. Struin door de speciale ‘vintage shop’ in het museum en mix & match jouw eigen stijl. Laat zien wie je bent of wat je belangrijk vindt door middel van kleding en accessoires. In het FashionLab ben je je eigen stylist en stel je jouw unieke outfit samen om je identiteit of boodschap uit te drukken. Doe daarna de fotoshoot. Je krijgt de afdruk meteen mee.

iedere dag in de voorjaarsvakantie | 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur | verzamelen bij de ingang van de tentoonstelling Fashion Cities Africa | vanaf 6 jaar | duur ca. 45 minuten

FashionLab

Strik erom | Activiteit

Accessoires zijn er in allerlei vormen en maten en ze zijn op tal van manieren te dragen. Een accessoire fleurt jouw outfit op en laat je er steeds anders uitzien. Hiermee laat je jouw smaak zien en dat maakt ze zo persoonlijk en uniek. Tijdens deze activiteit maak je een strik die je kunt dragen als vlinderdas, broche of haarband. Er is keuze uit diverse stoffen, waaronder ook de bekende Afrikaanse wax, de kleurrijke stof met printjes.

iedere dag in de voorjaarsvakantie | 12.00 – 16.00 uur | Atrium | vanaf 6 jaar | activiteit zonder begeleiding

Afrikaanse muziek

Afrikaanse muziek | Workshop

Denk je bij Afrikaanse muziek aan aanstekelijke ritmes? Dat klopt, maar er is veel meer. Weet je dat je met sommige instrumenten dieren kunt nadoen? En dat zelfs je lichaam een instrument is? In deze workshop speel je verschillende ritmes en gebruik je diverse instrumenten.

Zondag 16, dinsdag 18, woensdag 19, donderdag 20, zondag 23, dinsdag 25, woensdag 26, donderdag 27 februari en zondag 1 maart  | 13.00 en 15.00 uur | duur 45 minuten | Palaverhuis

Rondleiding Fashion uit Afrika – door & voor wie?

Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In verschillende steden bestaan bloeiende modescenes. Van streetwear tot haute couture en van experimenteel tot meer ingetogen. Dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee. Vaak gelinkt aan de stad waarin ze wonen. In deze rondleiding ontdek je de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi – door de ogen van 15 lokale creatives.

zondag 16 februari, 23 februari en 1 maart | 13.30 en 14.30 uur | verzamelen bij de ingang van de tentoonstelling Fashion Cities Africa | vanaf 8 jaar | duur ca. 45 minuten