wortels-en-cassave
28 november 2021

Theatervoorstelling Wortels & Cassave

Wortels en cassave door Onias Landveld

Het Blauwe Uur is een programmaserie in het Afrika Museum over veranderingen in de tijd, beeldvorming en de uitdagingen van vandaag. Een afwisselend programma op de zondagmiddag, dat je verrast met nieuwe inzichten en andere perspectieven. Waarin de werkelijkheid wordt aangescherpt of juist genuanceerd. Editie #6 is een voorstelling met een persoonlijk verhaal van performer Onias Landveld.

Terwijl het fundament van verhalenverteller Onias Landveld in de jungle van Suriname ligt, zitten zijn wortels in de Nederlandse bodem. In een mix van theater, spoken word, poëzie en proza vertelt Onias hoe het is om tussen twee werelden, vier culturen en zes talen te leven.

In ‘Wortels en Cassave’ neemt hij het publiek mee van 1753 naar het nu en vertelt hij over thema’s als ras, melanine en identiteit. Het is een verhaal over een jongen met herinneringen aan de Surinaamse burgeroorlog. De angst om te vluchten en het onbekende van een ander land ver weg. Over slavernij en het behouden van je identiteit in een nieuwe, vreemde omgeving. Een voorstelling die je laat lachen en laat huilen, maar die vooral verbindt.

wortels-en-cassave

Praktische informatie

Wanneer: Zondag 28 november 2021 (let op, gewijzigde datum, verplaatst van 17 oktober naar 28 november)

Aanvang: 14.00 uur

Duur: 60 minuten

Voor: Vanaf 16 jaar

Prijs: De voorstelling is gratis te bezoeken met een geldig museumticket voor 28 november.

Reserveren: Het is wel noodzakelijk om je aan te melden voor het bijwonen van de voorstelling, dat kan via het formulier hieronder.

* Update: In het kader van de nieuwe regels vanuit de overheid zal het voor dit evenement nodig zijn om een geldig coronatoegangsbewijs i.c.m. een identiteitsbewijs te tonen.

Voor- en achternaam:
Blijf op de hoogte
Ja, ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en verklaar dat ik en mijn huisgenoten geen gezondheidsklachten hebben (neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid).
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.