spoken-word
17 juni 2021

Spoken Word over het slavernijverleden

Het slavernijverleden werkt door in het heden. Dat is voelbaar in de Spoken Word performances van Dorothy Blokland en Onias Landveld. Spoken Word is een kunstvorm waarbij iemand een zelfgeschreven tekst ritmisch voordraagt. Video’s van hun performances zijn te zien in de tentoonstelling Heden van het Slavernijverleden en kun je tijdens de Keti Koti maand online bekijken. Op donderdag 17 juni komt daar de nieuwe bijdrage van Smitta James bij. Zij maakt een performance over de betekenis van Keti Koti en over vrijheid. 

Kunstenares en geboren en getogen Surinaamse Dorothy Blokland vindt haar culturele achtergrond belangrijk. Haar spoken word is een combinatie van theater en poëzie, waarin zij eerlijke verhalen over haar leven vertelt.

Onias Landveld is verhalenverteller. Hij schrijft, spreekt, dicht en inspireert. In 2015 ontving hij de Van Dale Spoken Award voor storytelling. Zijn talent deelt hij graag via concepten, workshops en spreekcursussen. Maar het podium is waar hij het liefst staat. 

Smitta James is een ritmische redenaar en een schrijver die verhalen wegschrijft van haar schouders. Gedreven door dromen, wensen, mensen, gedachten van het leven, vertaalt ze emoties in haar gedichten. Ze vertelt de verhalen van onze harten in de stilte van ons ademhalen of op de beat met spoken word. 

Donderdag 17 juni

Je toegangsbewijs reserveren voor de online Keti Koti maand kan via deze pagina en de prijs bepaal je zelf. Met een Keti Koti ticket heb je toegang tot bijna alle online activiteiten in de hele maand juni.

spoken-word