Keti Koti - Festival - Afrika Museum
22 juni 2019

Keti Koti festival 2019

Vrijheid, gelijkheid en verbondenheid

Op zaterdag 22 juni 2019 organiseren we voor de 11e keer het Keti Koti Festival. Deze dag staan we stil bij het slavernijverleden en kijken samen naar de toekomst; we vieren vrijheid, gelijkheid en verbondenheid.

De early bird tickets zijn uitverkocht. Wel kun je t/m 10 juni gebruik maken van een scherpe ticketprijs: 10 euro voor volwassenen (individuele ticket) en 7,50 euro voor een groepsticket (min 10 personen). Koop je online tickets.

Keti Koti

Op 1 juli 1863 werd in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen de slavernij afgeschaft, waarmee een einde kwam aan ruim 200 jaar slavernij. Keti Koti, de jaarlijkse herdenking van het slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de slavernij, herinnert ons aan het belang om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan.

We mogen niet vergeten dat de rijkdom van Nederland deels is gebaseerd op eeuwen koloniale overheersing en slavernij. Ook nu komen slavernij en mensenhandel nog voor in de wereld. Tijdens deze 11e editie van het Keti Koti Festival in het Afrika Museum staan we niet alleen stil bij het verleden, maar kijken we ook naar vandaag en de toekomst. Een uitgebreid programma met o.a. live muziek, lezingen, workshops en een Caraïbische markt.

Bekijk hieronder het promofilmpje van Keti Koti 2018.

Programma

Programma wordt binnenkort bekend gemaakt!

Extra informatie voor groepen met busvervoer

  • Als u op de parkeerplaats van het Afrikamuseum arriveert, komt er een museummedewerker naar uw bus toe om daar de entreetickets in ontvangst te nemen en u de entreebandjes te geven. Zo hopen we te voorkomen dat er lange rijen bij de entree staan en u meteen door kunt lopen.
  • Let op: touringcars mogen i.v.m. onderhoud niet over de Waalbrug rijden, maar moeten de Oversteek nemen. Dit kan extra reistijd opleveren, hou hier rekening mee. Meer informatie is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.