Museumpark vanuit de lucht
Vaste tentoonstelling

Vernieuwing van het Museumpark

Vernieuwing van het Museumpark!

Op dit moment werken we aan een vernieuwing van het Museumpark. Drie traditionele woonerven worden opnieuw ingericht aan de hand van universele thema's, om het Museumpark beter aan te laten sluiten bij hedendaags Afrika. Je komt alles te weten over migratie, identiteit, architectuur, taal en ontmoetingen!

Wat kom je te weten?

De woonerven geven een beeld van traditionele woonvormen op het platteland in Ghana, Lesotho, Mali en Benin. Maar dat is geen compleet beeld. Bijna de helft van de bevolking van het Afrikaanse continent woont in grote steden. Megasteden met miljoenen inwoners. Zoals in de vernieuwde vaste opstelling van het museum (Inspirerend Afrika) wordt benadrukt, is het een enorm divers continent. De thema's migratie, identiteit, architectuur, taal en ontmoetingen, die je in het vernieuwde Museumpark tegenkomt, zijn relevanter dan ooit!

Tevens is het Museumpark het decor voor jaarlijks terugkerende festivals zoals het Keti Koti Festival en het Africa Now Festival. In de zomervakantie is het Museumpark dé plek waar het allemaal gebeurd tijdens het zomerprogramma. Tijdens deze zomermaanden (april t/m oktober) kun je een picknickmand en kleedje reserveren voor een heerlijke lunch in het park. Hiernaast heeft het Museumpark ook een winkel en een museumcafé.

Ontdek meer

Afrika Inspireert
Vaste tentoonstelling

Inspirerend Afrika

Groots, actueel, kritisch, trendy, revolutionair, arty, krachtig, inspirerend. Dat, en nog zoveel meer, is Afrika!
Link
Marc Sylla Heden van het Slavernijverleden
Expo

Heden van het Slavernijverleden

Over de actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland.
Link