Schooltoer

Schooltoer

Vorig jaar hebben NS, GVB en CJP een nieuw product geïntroduceerd: Schooltoer.

Hiermee reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart, duurzaam en met een fikse korting in de daluren met NS. Of in het hele netwerk van GVB Amsterdam. Zo wordt een culturele activiteit met de klas nog voordeliger én is jullie culturele instelling beter bereikbaar.

Schooltoer biedt twee soorten tickets aan

  • Met NS Schooltoer kan in de daluren voor € 7,- per leerling worden gereisd in treinen van de NS, NS international, Arriva, Breng, Veolia, Connexxion en Syntus.
  • GVB Schooltoer geeft 24 uur lang toegang tot bus, tram en metro in Amsterdam voor € 3,50.

Tickets

Tickets kunnen via de CJP-webshop Schooltoer.nl worden gekocht. Voor het inloggen op deze site kan er gebruik worden gemaakt van de school login van de Cultuurkaart (dat is de login waarmee de budgethouder van de Cultuurkaart werkt). 

Kleinere groepen

De Schooltoer is met name bedoeld voor kleinere groepen (bijvoorbeeld een klas) die gezamenlijk op stap gaan. Bij grotere groepen is het huren van een bus een beter alternatief.

Spelregels

  • Alleen voor scholen die meedoen aan de CJP Cultuurkaart.
  • Minimale afname van 10 tickets.
  • Voor de NS Schooltoer geldt dat inchecken niet mogelijk is tussen 06:30 en 09:00 en tussen 16.00 en 18.30 uur, reizen die voor 16.00 uur zijn gestart kunnen wel binnen deze uren plaatsvinden.
  • Het ticket is één dag geldig. In- en uitstappen kan op ieder station in Nederland.
  • De NS Schooltoer is geldig op het Nederlandse traject, in de tweede klasse, voor treinen van de NS, NS international, Arriva, Breng, Veolia, Connexxion, Syntus. Voor de ICE en Intercity Direct (Schiphol-Rotterdam-Breda) is een toeslag vereist. De Schooltoer is niet geldig in de Thalys.
  • Geldig op vertoon van geldige CJP Cultuurkaart in groepsverband van tenminste 10 personen.
  • Scholen ontvangen bij bestelling een factuur; er hoeft dus niet met creditcard of iDEAL betaald te worden. De Schooltoer kan niet met het Cultuurkaartbudget betaald worden.

Het Afrika Museum is niet bereikbaar per reguliere lijnbus

In samenwerking met Breng kunnen scholen die het Afrika Museum bezoeken toch gebruik maken van NS schooltoer. Neem voor concrete informatie contact op met de reserveringsafdeling van het museum via reserveren@afrikamuseum.nl.