Veelgestelde vragen - Afrika Museum

Veelgestelde vragen

Via e-mail en telefoon bereiken ons diverse vragen over het Afrika Museum. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop vind je hieronder. Als je vraag hier niet tussen staat, kun je hem stellen via het contactformulier.

Zijn honden toegestaan in het museum?

Nee, zowel het binnen- als het buitenmuseum is niet toegankelijk voor honden. Hulp- en blindengeleidehonden zijn wel toegestaan. 

Is het museum toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Het binnenmuseum is geschikt voor rolstoelgebruikers. In het binnenmuseum bevindt zich ook een lift zodat alle tentoonstellingen kunnen worden bezocht. Tevens hebben wij in ons museum een invalidentoilet. In het buitenmuseum zijn de Afrikaanse dorpen bereikbaar via verharde paden. Helaas zijn niet alle huizen begaanbaar met een rolstoel. Echter zijn niet alle paden, door hoogteverschillen, even begaanbaar voor rolstoelgebruikers.  

Het museum beschikt over 6 invalidenparkeerplaatsen. Drie parkeerplaatsen bevinden zich links van de entree. De andere drie bevinden zich vlakbij het museumrestaurant 'De Kalebas'. Eén rolstoelbegeleider krijgt gratis toegang. 

Beschikt het museum over een garderobe en/of kluisjes?

Ja, het museum beschikt over een (onbewaakte) garderobe. Ook zijn er klusjes aanwezig. Tassen groter dan A4 mag u niet meenemen het museum in. 

Mag ik fotograferen in het museum?

Ja dat mag, echter alleen zonder flits en zonder andere bezoekers daarmee lastig te vallen.

Ik wil het museum gebruiken als foto- of videolocatie. Kan dat?

Dat hangt af van het doel. Neemt hiervoor altijd contact op met de afdeling Marketing en Communicatie via 088 0042 976.

Mag ik mijn eten en drinken meenemen?

Dat mag. Maar eten en drinken mag alleen in het buitenmuseum.

Kan ik in het museum een ruimte huren voor bijvoorbeeld en vergadering?

Het museum verhuurt verschillende ruimtes en zalen, voor kleine en grote groepen. Kijk op Zaalverhuur voor meer informatie.

Is er een audiotour beschikbaar, en in welke talen?

Ja, de audiotour leidt u langs hoogtepunten uit de vaste collectie. De tours zijn beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels. Een audiotour is gratis en is verkrijgbaar bij de museumkassa.