Restaurant en winkel

Restaurant en winkel

Museumwinkel

De museumwinkel heeft een uitgebreid assortiment etnografica, kunstnijverheid, sieraden en souvenirs. Daarnaast is er een ruime keuze aan boeken, catalogi en ansichtkaarten.

Te koop in de museumwinkel: chocolade uit Afrika

Verschillende landen zijn vertegenwoordigd in de chocolade uit onze museumwinkel zoals Ghana, Congo & Madagaskar. De chocolade uit Madagaskar (madécasse) heeft een hele serie smaken van topkwaliteit chocolade. Voor de productie van deze repen, stopt het niet bij het louter leveren van de cacao, maar worden de repen ter plekke ook gefabriceerd, wat veel uitmaakt voor de mensen daar die daardoor meer winst maken. Een mooi voorbeeld van een fair chain product! 

Nieuw in de museumwinkel: sjaals van het duurzame fashion label ReBlend.

Met trots kondigen we een unieke samenwerking aan tussen het duurzame fashion label ReBlend en het Tropenmuseum, Museum Volkenkunde en Afrika Museum. Samen ontwikkelden we een serie sjaals met ontwerpen die zijn gebaseerd op collectie stukken en veelgebruikte patronen uit verschillende werelddelen, zoals Japan, Indonesië & Afrika. Wat de stoffen van ReBlend zo bijzonder maakt is dat 'textielafval' gebruikt wordt als grondstof voor nieuw hoogwaardig textiel voor mode. Oftewel oude materialen worden tot nieuwe stoffen geblend. Mooi initiatief toch? De verschillende sjaals zijn o.a. te koop in onze museumshop.

Meer informatie: museumshop@wereldculturen.nl.

Restaurant 'De Kalebas'

In het museumrestaurant is het het hele jaar door goed toeven. Het restaurant beschikt over een ruim terras en een lichte serre met een speelhoek voor de kinderen. De Kalebas is gesitueerd vlak voor de ingang van het Afrika Museum en daarom ook toegankelijk voor gasten die het museum niet bezoeken. Het restaurant is op dezelfde tijden geopend als het Afrika Museum en bereikbaar via het telefoonnummer van het museum: 088 0042 805.

Re-Blend sjaals