Entreegebied Afrika Museum

Over het Afrika Museum

Een museum over mensen

Wereldwijd staan mensen voor dezelfde levensvragen. De antwoorden die zij daarop geven, verschillen en zijn vaak cultureel bepaald. Wat ons verbindt zijn universele menselijke emoties. De objecten uit onze collectie vertellen stuk voor stuk een menselijk verhaal.

Verhalen over liefhebben, rouwen, vieren, versieren of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. In het Afrika Museum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 

Het Afrika Museum, gevestigd in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Berg en Dal (bij Nijmegen), heeft een binnen- en een buitenmuseum. Het binnenmuseum toont naast een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst, veel traditionele Afrikaanse objecten. 

In het buitenmuseum kom je meer te weten over de traditionele architectuur van vijf volkeren uit de landen Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Speciaal voor kinderen is er ook een kinderbeeldenbos, vol dieren uit Afrikaanse mythen waar op geklommen en gespeeld kan worden.