Online lesmateriaal

Lesmateriaal voor in de klas of thuis

Bekijk hier het online lesmateriaal van het Afrika Museum, Museum Volkenkunde, het Tropenmuseum en het Wereldmuseum voor in de klas of thuis.

De voorbereidende en verwerkende lessen bij een museumprogramma vind je bij de informatie over het programma.

Je vindt al onze lessen ook op ons kanaal op LessonUp.

Filter resultaten

Slavernij niet voorbij

Slavernij niet voorbij

Een interactief online lespakket over slavernij voor groep 7 & 8 en onderbouw voortgezet onderwijs.
Geloven in de wereld

Geloven in de wereld

Het interactieve online lespakket 'Geloven in de wereld' zet leerlingen aan tot nadenken over geloof.
Het karakter van China

Het karakter van China

Met het interactieve online lespakket 'Het karakter van China' ontdekken leerlingen een aantal aspecten die kenmerkend zijn voor de Chinese cultuur.
Wat weet jij over China

Wat weet jij over China

Met het interactieve online lespakket 'Wat weet jij over China' kunnen leerlingen hun kennis over China testen.
Inspirerend afrika

Inspirerend Afrika

Met het interactieve online lespakket ‘Inspirerend Afrika leren leerlingen dat Afrika krachtig in haar grootte is, enorm divers in talen en religies en rijk aan grondstoffen.
Niemand vlucht vrijwillig

Niemand vlucht vrijwillig

Met het interactieve online lespakket ‘Niemand vlucht vrijwillig’ leren leerlingen de belangrijkste begrippen m.b.t. vluchten.
Dia de Muertos

Feest! – Dia de Muertos

Hier vind je creatieve activiteiten, verhalen en feestvoorwerpen passend bij het feest Dia de Muertos.
Kerst! Wereldwijd

Feest! – Kerst! Wereldwijd

Hier vind je creatieve activiteiten, verhalen en feestvoorwerpen passend bij het feest Kerst! Wereldwijd.
Braziliaans carnaval

Feest! – Braziliaans carnaval

Hier vind je creatieve activiteiten, verhalen en feestvoorwerpen passend bij het feest Braziliaans carnaval.
Suikerfeest
VAST AANBOD

Feest! – Eid al Fitr (Suikerfeest)

Hier vind je creatieve activiteiten, verhalen en feestvoorwerpen passend bij het feest Eid al Fitr (Suikerfeest).
Chinees Nieuwjaar

Feest! – Chinees Nieuwjaar

Hier vind je creatieve activiteiten, verhalen en feestvoorwerpen passend bij het feest Chinees Nieuwjaar.
Kinderdag in Japan

Feest! – Kinderdag in Japan

Hier vind je creatieve activiteiten, verhalen en feestvoorwerpen passend bij het feest Kinderdag in Japan.
Sabi Suriname PO

Primair Onderwijs | Sabi Suriname

Het interactieve online lespakket 'Sabi Suriname' sluit aan bij het museumprogramma Sabi Suriname in het Tropenmuseum Junior.
Sabi Suriname VO

Voortgezet Onderwijs | Sabi Suriname