Tentoonstellingsarchief - Tropenmuseum

World Press Photo - 2017 - Afrika Museum
4 maart 2018

World Press Photo 2017

Deze 60ste editie van WORLD PRESS PHOTO 2017 toont indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25

Filemon Wesselink - Foto Sacha de Boer
31 december 2017

MUSEUM VAN

Floortje Dessing, Kenny B, Soufiane, Filemon en Yvette van Boven kozen uit onze collectie hun favoriete objecten stelden deze tentoon in musea op stations.
Wereld vol Veren - Credits: Alejandro Aquirre - Afrika Museum
24 september 2017

Wereld vol Veren

De mooiste verenobjecten uit de museumcollectie zijn eindelijk te zien voor het grote publiek in: Wereld vol Veren.
Carnaval Wereldwijd - Afrika Museum
26 maart 2017

Carnaval Wereldwijd

Ontdek wereldwijde feestelijke carnavalstradities in de tentoonstelling CARNAVAL WERELDWIJD in het Afrika Museum.
Van meisje naar vrouw - Afrika Museum
2 oktober 2016

Van meisje naar vrouw

VAN MEISJE NAAR VROUW - nieuwe overgangsrituelen bij de Masai: een foto-tentoonstelling over de Masai, Kenia.
Iconen van National Geographic - Afrika Museum
1 mei 2016

De Iconen van National Geographic

De Iconen van National Geographic toont een selectie van de meesterwerken van National Geographic.
Mythische dieren - Afrika Museum
2 oktober 2016

Mythische dieren

Al eeuwen lang leven mens en dier met elkaar samen. En al net zo lang is de mens gefascineerd door dieren.
Jimmy Nelson - Afrika Museum
27 september 2015

Jimmy Nelson

Fotograaf Jimmy Nelson portretteerde tijdens zijn wereldreis mensen op hun mooist. Van de Chukchi in ijzig Siberië tot de Mursi in de Hoorn van Afrika.
Rhythm & Roots - Afrika Museum
28 maart 2016

Rhythm & Roots

Muziek heeft zich verplaatst van continent naar continent; waar het mensen inspireerde, beïnvloedde en samenbracht.
Afrotopia - Afrika Museum
2 september 2018

Afrotopia

Nu te zien: Afrotopia - de grootste Pan-Afrikaanse fotobiënnale voor het eerst te zien in Nederland.
Vaste opstelling Afrika Museum
1 januari 2019

Vaste opstelling

In de bovenzalen van het binnenmuseum bevindt zich de kerncollectie van het Afrika Museum.