Markten - Meld je nu aan!

Meld je nu aan voor de Africa Markt en/of Caribische markt!

De Afrika Markt en de Caribische markt maken onderdeel uit van de programma’s van de festivals Africa Now en Keti Koti.

Africa Now
Donderdag 21 mei

Keti Koti
Zaterdag 20 juni

Dit jaar worden de markten georganiseerd door Sonsbeekmarkt. Aanmelden kan hier

Africa Now

AFRICA NOW is een festival vol muziek, workshops en activiteiten voor iedereen en alle leeftijden. Afrika, het op een na grootste continent van de wereld, wordt nog vaak gereduceerd tot één land. Maar met 54 landen en een enorme verscheidenheid aan talen en culturen is Afrika alles behalve eenzijdig. Geniet tijdens AFRICA NOW van de diversiteit van Afrika. Met live muziek, kunstenaars, film, rondleidingen en workshops.

Keti Koti Festival

Op 1 juli 1863 werd in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen de slavernij afgeschaft, waarmee een einde kwam aan ruim 200 jaar slavernij. Keti Koti, de jaarlijkse herdenking van het slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de slavernij, herinnert ons aan het belang om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. We mogen niet vergeten dat de rijkdom van Nederland deels is gebaseerd op eeuwen koloniale overheersing en slavernij. Tijdens de 12e editie van het Keti Koti Festival in het Afrika Museum staan we stil bij het verleden maar kijken ook naar vandaag en de toekomst. Een programma met muziek, workshops, lezingen, talks en nog veel meer.