banner
Voor iedereen Gezinnen Familie-uitjes Bedrijfsuitjes Groepsuitjes Basisonderwijs Voortgezet onderwijs Speciaal onderwijs MBO, HBO en Universiteit Vriend en sponsor Onderzoekers Pers en Media

 Click here for English    klicken sie hier für Deutch    Print deze pagina    Mail direct naar het museum

site search by freefind advanced


Mededeling

tripadvisor

webwinkel

Vraag de nieuwsbrief aan

Agenda

zaterdag 26 april Workshop 'Slangenversierders'
13.30 en 15.00 uur: Workshop 'Slangenversierders'
In het land Benin gelov... lees meer

 

Jaarverslagen

twittter facebook youtube Linkedin

Logon

Welkom bij het Afrika Museum

Hier vindt u snel en makkelijk alles wat u wilt weten over het Afrika Museum in Berg en Dal bij Nijmegen. Voor een overzicht van activiteiten raadpleeg de agenda. Voor tijdelijke tentoonstellingen, raadpleeg exposities.

Afrika Museum fuseert met Tropenmuseum en Rijksmuseum VolkenkundeKijk hier voor een persbericht met meer informatie.

Kinderfestival

Op 29 mei (Hemelvaartsdag) vindt het Kinderfestival plaats met als speciale gasten Mylène en Rosanne! Wil je je aanmelden voor talentenjacht Toon je Talent? Dat kan hier.

Vrouwen van het water

Van 5 april t/m 24 augustus is deze tentoonstelling te zien met met prachtige foto's van Angèle Etoundi Essamba. Voor deze reportage was zij in Ganvié in het zuiden van Benin. Kijk hier voor
meer informatie.

Activiteiten meivakantie

In de meivakantie, van 26 april t/m 5 mei, vinden dagelijks workshops ('Slangenversierders' en Afrikaanse muziek) en rondleidingen plaats voor bezoekers van alle leeftijden. Kijk hier voor het programma van dag tot dag.

Museumcollege Slavenschip Leusden

Journalist Henry Strijk toont in dit college op 27 april de indrukwekkende documentaire 'Slavenschip Leusden'. In 1738 liep dit schip vast op een zandbank in de Surinaamse Marowijnerivier en kwamen 680 slaven om het leven. Aanvang:
14.00 uur. Kijk hier voor meer info.

Schoolexcursies en -arrangementen

Kijk hier voor meer info over workshops, rondleidingen en excursies voor het basisonderwijs. Meer informatie voor het voortgezet onderwijs vindt u hier.

Logon