banner
Voor iedereen Gezinnen Familie-uitjes Bedrijfsuitjes Groepsuitjes Basisonderwijs Voortgezet onderwijs Speciaal onderwijs MBO, HBO en Universiteit Vriend en sponsor Onderzoekers Pers en Media

 Click here for English    klicken sie hier für Deutch    Print deze pagina    Mail direct naar het museum

site search by freefind advanced


Mededeling

tripadvisor

webwinkel

Vraag de nieuwsbrief aan

Agenda

donderdag 21 augustus Zomerkaravaan: Maak een familiekunstwerk
12.00, 13.30 en 15.00 uur: Maak een familiekunstwerk
In Mali worden sto... lees meer

 

Jaarverslagen

twittter facebook youtube Linkedin

Logon

Welkom bij het Afrika Museum

Hier vindt u snel en makkelijk alles wat u wilt weten over het Afrika Museum in Berg en Dal bij Nijmegen. Voor een overzicht van activiteiten raadpleeg de agenda. Voor tijdelijke tentoonstellingen, raadpleeg exposities.

Afrika Museum fuseert met Tropenmuseum en Rijksmuseum VolkenkundeKijk hier voor een persbericht met meer informatie.

Zomerkaravaan

Neem deze zomer samen met uw (klein)kinderen deel aan de Zomerkaravaan (23 juli t/m 24 aug). Recycle oude autobanden tot teenslippers of tasje óf laat je zelfgemaakte masker meedansen in de muziekworkshop. Kijk hier voor het programma.

MuseumJeugdUniversiteit

Op zondag 14 september gaat de nieuwe reeks colleges van de MuseumJeugdUniversiteit van start!  Het Afrika Museum en Museum Het Valkhof verzorgen samen deze reeks. Weet jij hoe een vis overleeft zonder water? Of wat er na 2000 jaar overblijft van een zwaard? Meld je nu aan!

Keti Koti Festival 2014

Het Surinaamse begrip Keti Koti betekent 'verbroken ketenen'. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. De video is een productie van The Streets Department Arnhem.

Cuba Mi Amor

Van 7 september 2014 t/m 4 januari 2015 is deze tentoonstelling te zien met met prachtige foto's van Mario Marino. Kijk hier voor meer info.

Schoolexcursies en -arrangementen

Kijk hier voor meer info over workshops, rondleidingen en excursies voor het basisonderwijs. Meer informatie voor het voortgezet onderwijs vindt u hier.

Logon